Српски студенти вицешампиони

Студенти Техничког факултета "Михајло Пупин" из Зрењанина постали су вицешампиони света у дизајну софтвера на такмичењу "Имеџин кап", који је организовала компанија "Мајкрософт".

Софтвер српских студената освојио је друго место, победивши 66 тимова из читавог света. Овај успех чланови студентског тима "ТФЗР" постигли су пројектом "Неурал Комуникатор".

"Неурал комуникатор" намењен је особама са посебним потребама. Његов рад је замишљен тако што се корисницима на чело и лице стављају сензори, који им омогућавају међусобну комуникацију и комуникацију са околином.

На "Имеџин капу" је ове године учествовало више од 325.000 ученика средњих школа и студената, док је у финале доспело око 400 такмичара из око 70 земаља.

О успеху студената Техничког факултета ће на конференцији за штампу говорити министарка омладине и спорта Снежана Марковић-Самарџић и чланови студентског тима са Техничког факултета "Михајло Пупин".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво