Брига о младима из домова

Завод за социјалну заштиту организује пројекат са циљем осамостаљивање младих који су одрасли у домовима за незбринуту децу. У домовима тренутно живи око 700 деце док је око десет одсто њих спремно за осамостаљивање.

"Завод реализује постинституционалну бригу о онима који су одрасли у домовима", рекао је директор Живорад Гајић и додао да се кроз пројекат "Становање уз подршку за младе који се осамостаљују" развија нова услуга коју за сада користи 20-ак младих особа и да су први корисници овог пројекта већ ушли у станове, а станови на Чукаричкој падини и Земун Пољу су у завршној фази.

Младе особе станове могу да користе годину до годину и по дана, а прописано је да на минимално 12 квадратних метара борави једна особа. Обезбеђено им је по 20.000. динара док су им комуналне услуге плаћене. А ко је и када спреман да се припрема за самосталан живот процењују стручњаци из установа", изјавила је руководилац пројекта Нада Шаренац.

Један од корисника тих станова је рекао да послодавци не желе да запосле младе из домова уколико их нико не препоручи, али да је због велике ангажованости на различитим пројектима изабран да уз помоћ америчке невладине организације студира у тој земљи и истакао да се не плаши за своју будућност.

Пројекат ће трајати годину дана, а Републички завод за социјалну заштиту га спроводи уз подршку Фонда за социјалне иновације, партнерство Центра за социјални рад, младих који се осамостаљују, Домова за децу, локалних самоуправа и ресорног министарства.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи