Боље стање у поплављеним областима

Ситуација у подручјима угроженим поплавама се стабилизује, али је у Обреновцу 20 кућа и даље под водом, навео начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић. И даље најтеже стање у општини Уб.

Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Предраг Марић изјавио је да се ситуација у подручјима угроженим поплавама у Србији стабилизује, али да је у Обреновцу и даље одређен број кућа под водом.

"У местима Пољане и Дражевац у близини Обреновца остало је око 20 кућа под водом, док се из осталих кућа вода повукла и за сада тамо више нема активности припадника сектора за ванредне ситуације", рекао је Марић Танјугу.

Истакао је и да је у Новом Саду у току црпљење воде у Прешерновој улици и у Сремској Каменици код цркве и додао да је ту реч о подземним водама и да припадници сектора за ванредне ситуације данас и током јучерашњег дана црпе воду из тих објеката.

Марић је нагласио да је ситуација стабилизована на свим осталим местима у Србији, где су протеклих дана биле поплаве и изливања вода.

Како је напоменуо, очекује се да ниво водостаја порасте и на Сави и на Дунаву до уторка, а да ће затим започети опадање, али тај раст неће угрозити објекте, осим у околини Беочина, где је и недавно било проблема са поплавама.

И даље најтеже у општини Уб

На поплављеним подручјима у Колубарском округу ситуација је и даље најтежа у општини Уб, где се, под водом нашло 21 село, речено је у Општинском кризном штабу.

Најтежа ситуација је неколико села у којима се до више домаћинстава још увек не може доћи другачије него чамцима.

На фарми Ненадовића у Црвеној Јабуци 85 грла стоке није појено два дана јер се чамцима не може дотурити довољно воде, а слично је и са по једним домаћинством у Лисом Пољу, Совљаку, Такову и Шарбанама.

Ниво Тамнаве споро опада, а Убача је начинила велике проблеме у варошким насељима на Сандића имању и у Таловима, где се пумпама избацује вода из објеката, а куће се потом дезинфикују.

Општина је затражила помоћ од државе и јавних предузећа у грађевинском материјалу, пумпама за избацивање воде из објеката, флашираној води за пиће, храни и средствима за дезинфекцију.

Слична ситуација је и у општини Осечина, где је Јадар са својим притокама оставио праву пустош, а 24 сата у прекиду је био и магистрални пут Ваљево-Лозница, у селу Комирић.

У Ваљеву је започела санација клизишта у Улици Јакова Ненадовића, које угрожава једно домаћинство. После великих киша у Ваљеву се активирало пет старих клизишта, па је угрожено неколико кућа.

Прве процене штета у ваљевској општини креће се око 500 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи