Орден за патријарха Павла

Република Српска одликовала патријарха Павла Ореденом са огрлицом. Највише признање РС, у име патријарха, примио митрополит Амфилохије.

Председник Републике Српске Рајко Кузмановић, у друштву најближих сарадника, предао је у Патријаршијском двору највише одликовање Републике Српске "Орден са огрлицом" намењен патријарху Српске православне цркве Павлу.

Орден је, у присуству свих чланова Синода СПЦ, примио митрополит црногорско-приморски Амфилохије, наводи се у саопштењу објављеном на сајту СПЦ.

Кузмановић је, приликом предаје одликовања, истакао да су живот, рад и морални кодекс патријарха Павла узор целом српском народу.

Митрополит је захвалио председнику Кузмановићу и члановима његове пратње у име патријарха Павла и Синода.

Патријарх Павле је на лечењу и нези на Војно-медицинској академији од 13. новембра 2007. године.

О његовом здрављу брине екипа лекара специјалиста ВМА који свакодневно обавештавају Синод о његовом здрављу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво