Наставак серије "Мој рођак са села"

Почело снимање нових епизода серије "Мој рођак са села" које ће се на јесен премијерно приказивати на РТС-у. У новим епизодама биће разних обрта, неочекиваних расплета и срећних догађаја, најавио режисер серије Маринко Маринковић.

Радио-телевизија Србије почела је данас у селу Рипањ код Београда снимање још 14 епизода серије "Мој рођак са села". Режисер Марко Маринковић је "прву клапу" снимио са Драганом Јовановићем, Дубравком Мијатовић и Танасијем Узуновићем.

Глумачкој екипа придружиће се и Маринко Маџгаљ, Тијано Чуровић и Радивоје Буквић. Планирано је да снимање на разним локацијама траје до септембра, а Маринковић је рекао да је једва чекао да после две године поново почне рад на серији "Мој рођак са села".

Први циклус серије са 13 епизода, насталих по сценарију Радослава Павловића, аутора "Шовинистичке фарсе", приказиван је на РТС-у 2008-2009. године.

У главним улогама су поред Јовановића и Мијатовићеве, Војин Ћетковић, Танасије Узуновић, Љубинка Кларић, Вера Чукић, Јелица Сретеновић, Аљоша Вучковић, Феђа Стојановић, Милена Павловић и Бода Нинковић.

"Мој рођак са села" је почео као серија о члановима породице Малешевић и њиховом рођаку, војном обавештајцу Вранићу који се разочаран изненада вратио на село, у завичај. Вранић је "провалио" шифре НАТО-а у и одложио бомбардовање Србије за годину дана.

Павловић је најавио да ће у новим епизодама "доћи до разних обрта, неочекиваних расплета и срећних догађаја".

РТС ће нове епизоде премијерно приказати тек пошто се заврши репризирање првог циклуса, које креће на јесен.