Конкурс за генералног директора РТС-а

Расписан конкурс за новог генералног директора Радио-телевизије Србије. Управни одбор РТС-а требало би да именује новог генералног директора крајем јуна.

Управни одбор Радиодифузне установе Радио-телевизија Србије, крајем јуна, именоваће новог генералног директора Јавног сервиса, изјавио је генерални секретар УО Станислав Вељковић.

Конкурс за генералног директора РТС-а (pdf формат)

Вељковић је рекао да мандат актуелном генералном директору Александру Тијанићу истиче 3. јула, а да ће, највероватније, на седници Управног одбора крајем јуна, бити одлучено ко ће бити именован за новог генералног директора РТС-а.

Вељковић је прецизирао да директора те медијске куће, двотрећинском већином, бирају чланови Управног одбора, што значи да шест од девет чланова мора да гласа за једног кандидата.

Вељковић је подсетио да мандат генералног директора траје четири године (Тијанићу сада истиче први мандат) и да једно лице може да буде именовано на ту функцију највише два пута узастопно.

Јавни конкурс за место генералног директора објављен је данас у дневном листу Политика.

Рок за пријављивање је 15 дана од дана расписивања, а услови конкурса предвиђају да је кандидат држављанин Србије, да има високу стручну спрему или да је истакнути новинар, медијски стручњак и менаџер који се доказао изузетним резултатима рада у радио-телевизијским кућама од националног значаја.

Кандидат, такође, мора да има најмање 10 година радног искуства, знање једног светског језика и организационе и новинарске способности доказане у медијском пословању и вођењу великих медијских система.

Приликом конкурисања за избор генералног директора сваки кандидат је дужан да уз пријаву приложи програм рада и развоја РТС-а за период наименовања са разрадом по годинама, пише у условима конкурса.

Управни одбор РДУ РТС именоваће генералног директора у року од 15 дана од дана истека рока за подношење пријава на јавни конкурс.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи