Матуранти "задржите баланс"

Да би скренули пажњу на безбедно понашање у току одржавања матурских вечери, у Центру водених спортова на Ади Циганлији одржана трибина "Задржи баланс". Корисне савете матурантима упутили спортисти и студенти медицине.

Матурско вече сви памте као један од најзначајнијих догађаја у животу. Међутим, многи матуранти тада први пут пробају алкохол па, уместо лепог провода, често себи створе проблеме.

У Центру водених спортова на Ади Циганлији одржана је трибина "Задржи баланс", чији је циљ да припреми матуранте за безбедно понашање у току одржавања матурских вечери.

Дешавало се да под утицајем алкохола средњошколци улазе у Савско језеро угрожавајући сопствену безбедност.

"Довољно је да једно дете заврши на детокс центру. Ми смо младима рекли да ако пију више, могући су озбиљни проблеми. Наша порука имала је реални и застрашујући карактер", рекао је др Иван Димитријевић из стручне комисије за превенцију злоупотребе психоактивних супстанци Београд.

"Децо, проведите матурско вече, али немојте ништа попити од алкохола", поручио је Димитријевић.

Корисне савете матурантима упутили су и спортисти и студенти медицине.

"Матурско вече је посебнио вече како за матуранте тако и за њихове родитеље, зато је потребно припремити се да не би било изненађења, лоших успомена и разочарења", каже Нада Сантрач, студент Медицинског факултета.

Ватерполиста Марко Аврамовић поручује да матуранти пролсаве вече на најбољи могући начин, да умерено конзумирају алкохол.

Едукативну кампању "Запливај сигурно", организовали су представници "Аде Циганлије", Градског секретаријата за здравсто и Спасилачке асоцијације.

У њој чествиује око 16 и по хиљада београдских средњошколаца, а акција ће бити настављена широм Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи