Бирам да рециклирам

Новац за куповину рециклажних контејнера биће прикупљен током кампање "Бирам да рециклирам", која је почела отврањем штанда на Тргу Николе Пашића у Београду. Циљ кампање едукација грађана о значају заштите животне средине.

Кампања "Бирам да рециклирам" београдског "Бир феста", чији је циљ едукација грађана о значају заштите животне средине, почела је отворањем штанда на Тргу Николе Пашића у Београду.

Грађани могу доносити лименке које ће се рециклирати. После 9. августа, акција се сели на Ушће где ће се од 12. до 16. августа одржати Бир фест.

Циљ ове кампање је прикупљање средстава за куповину рециклажних контејнера за основне школе.

Министар заштите животне средине Србије Оливер Дулић упозорио је, на отварању штанда, да се време на планети мења због људске небриге, и да Земља даје јасан одговор на ту непажњу.

Дулић је још рекао да је то министарство подржало ову акцију јер "Бир фест" посети око 500.000 људи, који ће имати прилику да се упознају са разлозима због чега је рециклирање и очување природних ресурса важно.

Дулић је додао да је план да се у Србији до њеног уласка у Европску унију или нешто касније рециклира око шездесет процената различицтог отпада.

Отправница послова амбасаде Америке у Београду Џенифер Браш, која је симболино убацила лименке сакупљене у амбасади претходна два месеца, рекла је да је њена амбасада  помогла у куповини контејнара за рециклажу за школе у Београду.

Браш је нагласила да Србија има потенцијал да постане "Зелена Србија", јер има лепу природу, која се са мало труда може очистити, и пољопривреду без пестицида.

Том приликом је додала да је ипак потебно радити на едукацији људи, посебно деце, о важности заштите природе и животне средине.

Акцију "Бирам да рециклирам", која се спроводи у организацији Београдске културне мреже, поред Министарства животне средине и просторног планирања и америчке амбасаде, подржали су Министарство економије и регионалног развоја и туристичке организације Београда и Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи