Мила се опоравља

Стање керуше Миле, којој су непознате особе одсекле све четири шапе, све је боље и за оперативни захват сва четири екстремитета биће способна за десетак дана.

Здравствено стање керуше Миле се побољшава из дана у дан. Користи само кардиолошку терапију, коју ће узимати наредна четири месеца, што не значи да ће операција уградње екстремитета бити одложена, рекао је директор Ветеринарске установе Београд Братислав Станковић.

Мила ће за оперативни захват сва четири екстремитета бити способна за десетак дана, јер се знатно боље осећа у односу на претходну недељу, изјавио је Станковић агенцији Танјугу.

"Све је санирано, успели смо да керуши вратимо виталне функције, али је остало озбиљно оштећење на срцу. Остали резултати показују да нема задебљања плућа, смањена је жучна кеса и бубрези функционишу нормално", објашњава Станковић.

Мешанцу, коме су непознате особе одсекле све четири шапе, стално превијање и бандажирање ногу омогућава да самостално направи неколико корака, али прве праве кораке моћи ће да направи после операције у Немачкој.

"Милу очекује једна компликована операција, постоје неке, да кажем, лакше интервенције, попут уградње бубрега, па се на крају испостави да организам не прими страно тело. Слична судбина може да погоди и Милу", рекао је Станковић.

У Србији се не производе сличне протезе, навео је Станковић, па се због тога није хтело експериментисати, већ је одлучено да је најбоље да се уградња уради у иностранству.

Директор Ветеринарске установе Београд је додао да су Мили због дугог лежања атрофирали екстремитети, да је после операције чека рехабилитација у виду хидро и електро терапија, као и вежбе јачања мишића.

Помоћник градског секретара за комунално-стамбене послове Владимир Терзин је рекао да ће до краја недеље од надлежних органа добити извештај када је реч о проналажењу починиоца, који је Мили одсекао шапе. МУП Србије је потврдио да је истрага у току.

Пас, коме су средином априла непознати починитељи одсекли све четири шапе у насељу Медаковић, пребачен је у ветеринарску ординацију "Артвет", која је бринула о Мили све док керуша није пребачена у установу "Ветерина Београд".

Град Београд је након тога ступио у контакт са клиником у Немачкој, која се бави проблемима инвалидних животиња и израдом протеза, како би у тој установи после опоравка Мили биле уграђене протезе.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи