Смењена директорка Гимназије у Пожаревцу

Уведене привремене мере у пожаревачкој Гимназији. Школски одбор распуштен, а директорка школе Андреана Милић разрешена са те дужности.

Министар просвете Жарко Обрадовић донео је усмену одлуку да се распусти школски одбор пожаревачке Гимназије и да се са места директора разреши Андреана Милић, због чијег постављења запослени у тој школи штрајкују.

Преговори представника Републичке просветне инспекције, Уније синдиката просветних радника Србије и синдиката запослених у тој школи, који штрајкују незадовољни избором нове директорке, завршени су пре поднева, а на телефонској вези је био и министар Обрадовић.

Како је агенцији Бета рекао председник Уније синдиката просветних радника Леонардо Ердељи, министар је донео одлуку да се уведу привремене мере у Гимназији, да се именује вршилац дужности директора и постави нови школски одбор.

Запослени штрајкују од 6. маја због одлуке Школског одбора да за директора постави Андреану Милић, наставницу у Основној школи "Доситеј Обрадовић", која није имала подршку ниједног члана Наставничког већа.

Милић је одбила да поднесе оставку, што су тражили представници штрајкача и Унија синдиката просветних радника.

У једном тренутку дошло до мањег инцидента, када је група незадовљних родитеља након завршених преговора ушла у канцеларију директорке и од ње тражила објашњење због чега не жели да се повуче, међутим већих инцидената није било.

Професори су истакли да ће о даљим корацима штрајка одлучивати сутра ујутро, када им буде предочено писано решење министра. Ердељи је рекао да ће највероватније за вршиоца дужности директора бити избран неко из колектива школе, али не и Андреана Милић.

Он је рекао да синдикат "највероватније" неће потпуно обуставити рад у 600 школа у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи