Без модерне војске нема развоја Србије

Уручене сабље и дипломе официрима који су завршили 52. класу усавршавања Школе националне одбране. Председник Тадић поручио да је Србија кључни и незаобилазни фактор стабилности у Југоисточној Европи и да без модернизације војске нема развоја Србије.

Официрима који су завршили 52. класу генералштабног усавршавања Школе националне одбране су уручене официрске сабље и дипломе.

На свечности у Дому Народне скупштине Србије официрима је дипломе уручио министар одбране Драган Шутановац, а сабље на којима је урезано "Не вади без повода, не враћај без части" уручио је председник Србије Борис Тадић.

Тадић је официрима поручио да је Србија кључни и незаобилазни фактор стабилности у Југоисточној Европи, и да је војска гарант такве политике.

"Србија је у протеклом периоду доказала да је спремна да на претње и ризике одговори мирним и дипломатским путем", рекао је председник и истакао да су ратови за Србију прошлост.

"Србија је чврсто опредељена да сачува државни интегритет, као и да поштује интегритет сваке суседне земље, чланице уједињених нација", рекао је Тадић.

Председник Србије је поручио официрима да буду спремни да бране интегритет, достојанство и земљу и истакао да без снажне модернизације Војске нема ни развоја Србије.

Према његовим речима, Србија жели потпуно укључење у програм Партнерство за мир и продубљиваће "свој статус у том програму".

Школовање у 52. класи завршило је 28 официра, 25 из Србије, двојица из Војске БиХ и један из Црне Горе.

Како је наглашено на свечаности, током школовања они су оспособљени за планирање и руковођење савременим операцијама у оквиру све три мисије војске у земљи и иностранству.

Сабље су српским официрима први пут уручена 1895. године. Традиција је обновљена сто година касније.

Свечаности је присуствовао начелник генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић, председница Народне скупштине Славица Ђукић Дејановић, припадници дипломатског кора, војни изасланици акредитовани у Београду, као и пријатељи и родбина 52. класе официра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво