"Грех њене мајке", нова серија на РТС-у

Почиње снимање нове игране серије "Грех њене мајке" по делу Мир Јам а у адаптацији и режији Здравка Шотре. Серија ће имати 15 епизода а емитоваће се на Првом програму РТС-а почетком новембра.

Инспирисан делима Милице Јаковљевић, редитељ Здравко Шотра ће овога пута екранизовати њено дело "Грех њене мајке", речено је на конференцији за новинаре одржаној у Галерији РТС-а.

Предвиђено је да серија има 15 епизода а емитоваће се на Првом прогаму РТС-а почетком новембра.

Редитељ је у изјави за Интернет портал РТС-а рекао да очекује да ће и ова серија имати гледаност као "Рањени орао" и да је увек изазов бавити се темама које су заборављене а о којима Мир Јам пише у својим делима.

"Изазов је увек прилагодити Мир Јам данашњем гледаоцу. Осећа се носталгија за моралним вредностима, причама о мушко женским односима и ту треба наћи неки приступ који ће на прави начин скренути пажњу глeдалаца ", рекао је Шотра.

"Мој лик Бојана Михајловића је за разлику од лика Ненада Алексића далеко интровертнији, има већу трауму, двосмислен је у сваком тренутку, ништа не ради једносмерно, увек је на више фронтова, породичан човек. Такав лик је веома инспиративан за мене", каже глумац Иван Босиљчић.

Говорећи о својој улози глумица Ивана Јовановић је рекла да глуми девојчицу од 16 година чији се живот прати до двадесете године.

Ако је " Рањени орао" најпознатије дело Мир-Јам, онда је "Грех њене маjке", на неки начин, најинтригантније дело за ТВ адаптацију.

Прича прати живот девојке која веома млада остаје на трагичан начин без оца и мајке. Сама на свету почиње борбу за место у друштву, покушавајући да схвати шта је то њена мајка некад учинила и због чега она мора да испашта њен "грех".

Искушења кроз која пролази и препреке које мора да савлада, учиниће главну јунакињу Неду коју тумачи млада глумица Ивана Јовановић, особом способном да се на прави начин суочи са светом у коме живи и да у њему нађе своје место и заслужи своју срећу.

Нова играна серија РТС-а и Кошутњак филма, снимаће се више месеци у Сремским Кaрловцима, Београду, и у шумадијским селима а ауторску и продукцијску екипу чине људи који су заједно са Шотром реализовали серију "Рањени орао".

Продуцент је Зоран Јанковић, костимограф Иванка Крстовић, сценограф Дејан Анђелковић, композитор Жељко Јоксимовић, директор фотографије Веселко Крчмар, монтажер Петар Путниковић, уредник Слободан Терзић.

За тумачење ликова у овој серији ангажовано је око сто глумаца, главне улоге тумаче: Ивана Јовановић, Иван Босиљчић, Војин Ћетковић, Маринко Маџгаљ, Никола Ђуричко, Марија Вицковић, Катарина Јанковић, Тијана Чуровић, Милан Васић, Ружица Сокић, Јаков Јевтовић, Саша Јоксимовић, Бојана Грабовац, Вишња Сретеновић, Јелена Тркуља, Драгана Милошевић, Јелица Сретеновић, Горан Данчић, Драгослав Чумић, Бранислав Томашевић, Милош Ђуричић, Синиша Убовић и други.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво