Почели пријемни испити за факултете

Полагање пријемних испита за упис на факултете Универзитета у Београду почело је данас и трајаће до 29. јуна. Прелиминарни резултати 30. јуна.

Факултети Универзитета у Београду од данас до 29. јуна одржавају пријемне испите. Резултати пријемних испита и прелиминарне ранг листе требало би да буду објављене 30. јуна, а примедбе на резултате подносиће се 1. и 2. јула.

Коначне ранг листе на факултетима требало би да буду истакнуте 4. јула, а бруцоши ће се уписивати од 6. до 15. јула када се завршава уписни рок.

За 14.532 места на првој години студија на факултетима Универзитета у Београду пријавило се 18.917 кандидата.

Највеће интресовање влада за Географски факултет где има 210 слободних места, а пријавило се чак четири пута више - 829 кандидата.

Према подацима Ректората Универзитета у Београду, на Архитектонском факултету има места за 240 бруцоша, а документа је предало готово двоструко више заинтресованих, прецизније 469.

На Филолошком факултету има места за 1.662 кандидата, а пријавило се 1.500 матураната.

За студирање на Медицинском факултету за 500 места, а пријавило се 788 кандидата.

Другу шансу за упис на факултете где буде преостало слободних места, будући бруцоши имаће у септембру.

Споразумом о финансирању науке и високог образовања, потписаним у четвртак у Београду, предвиђено је да цене школарина на факултетима остану на прошлогодишњем нивоу.

Министар науке Божидар Ђелић прецизирао је да факултети ове године неће моћи да повећају школарину и да ће она остати на прошлогодишњем нивоу.

"Онима који буду повећали школарине биће одузето 40 одсто сопствених прихода", рекао је Ђелић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи