Поплаве у централној Србији

Врњачка Бања и околна насеља под водом услед обилних падавина. Више од 200 домаћинстава поплављено. Јака киша и олујни ветар паралисали београдско насеље Бањицу.

Више од 200 домаћинстава у неколико насеља у околини Врњачке Бање поплављена су услед обилних падавина и изливања река. Око 1.000 хектара ораница и даље је под водом.

У општинском кризном штабу речено је да за сада није могуће утврдити нити претпоставити колике ће бити размере ове метеролошке непогоде.

Због обилних падавина уништено је двадесетак локалних мостова, али страхује се да тај број већи, изјавио је председник општине Врњачка Бања Зоран Сеизовић. 

Саобраћај на магистралном путу Краљево - Врњачка Бања био је у прекиду више сати.

Према подацима којима располаже врњачка метеролошка станица, у току ноћи и пре поднева за 18 сати, пало је више од 170 литара кише по метру квадратном.

Касно после подне обилне падавине погодиле су и београдско насеље Бањица, због чега је саобраћај у појединим улицама био обустављен.

Ниво воде на коловоза виши је од 30 центиметара. Код "Пет солитера" на Бањици неколико аутомобила остало је заробљено у води.

Саобраћај је потпуно обустављен у Црнотравској улици, а отежено се одвија и у околним улицама у којима је ниво воде такође висок.

Јака киша и олујни ветар касно синоћ погодли су јагодински крај. У насељу Трнава, излила се река Белица, али град за сада није угрожен.

Поплављено је десетак домаћинстава, а највећа штета је у баштама и производним радионицама.

Председник оперативног штаба за затшту од елементарних непогода Јасминка Јованови рекла је да су обилне падавине у протекла два дана у Краљеву поплавиле десетак стамбених објеката.

Јовановићчева је изјавила да нека места не би била поплављена да су канали поред путева били проширени.

Протекле ноћи забележене су велике количине падавина на планини Гоч.

Јуче су и неколико улица Ниша нашло под водом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво