Три особе нестале у поплавама

У бујичним поплавама на подручју Трговишта, три особе нестале. Евакуисано око 300 људи. Све расположиве екипе спасилачких јединица из Ниша, Јагодине, Крагујевца, Београда и Врања упућене у то подручје.

Три лица се воде као нестала након бујичних поплава које су услед неверемена и обилних падавина захватиле шире подручије Трговишта, рекао је начелник Управе за ватрогасно-спасилачке јединице сектора за ванредне ситуације МУП-а Горан Николић.

Мештани кажу да је бараку, у којој су биле три особе, однела вода, да је једна особа на том месту спасена из бујице, али да је на другом крају Трговишта једна особа такође нестала.

Поплављени крај нема струје, ни воде, а оштећен је и мост који повезује Трговиште са селом Козји до.

Заменик начелника сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Ђорђе Бабић каже да је око 300 људи евакуисано, и смештено у домовима рођака и комшија.

Поплављено је око 50 домаћинстава, а река Пчиња се излила преко бране у дужини од 2 километра.

Пут Трговишта упутиле су све расположиве екипе спасилачких јединица из Ниша, Јагодине, Крагујевца, Београда и Врања.

Услед обилних киша поред Пчиње излиле су се и Козидолска и Лешничка река, а под водом се нашло више села међу којима су Ново село, Шајинсе, Доња Трница, Трговиште, Козји До и Матина ливада.

Николић је рекао да је најважније да се сада житељи нижих делова изместе у више и да се пронађу нестала лица.

Општина Трговиште налази се на крајњем југоистоку Републике Србије, смештена  на површини од 370 км2, уз саму границу са Македонијом, а граничи се са општинама Босилеград, Врање и Бујановац.

Сам центар општине, варошица Трговиште смештена је на ушћу  трију река: Трипушница, Козједолска и Лесничка река, од којих настаје река Пчиња, која се улива у Вардар.

Општина Трговиште обухвата пет месних заједница: Ново Село, Шајинце, Трговиште, Доњи Стајевац и Радовница са 35 насељених места где према последњем попису из 2002. године живи 6.411 становника. Од тога у самој варошици Трговиште живи негде око 2.300 становника.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво