Планови ЕПС-а у заштити животне средине

ЕПС у Бриселу представио план пројекта за заштиту животне средине вредан 1,2 милијарде евра. У "Зеленој књизи" наведени су сви пројекти и мере заштите које та компанија намерава да реализује до 2017. године, рекао генерални директор ЕПС-а Драгомир Марковић.

Делегације Електропривреде Србије представила је званичницима Европске уније у Бриселу план пројеката заштите животне средине, вредан 1,2 милијарде евра.

Генерални директор ЕПС-а Драгомир Марковић рекао је да су у "Зеленој књизи" наведени сви пројекти и мере заштите животне средине које та компанија намерава да реализује до 2017. године.

Марковић је казао да је Директор Директората за енергетику ЕУ Фабрицио Барбасо делегацији ЕПС обећао пуну подршку Комесаријата при одлучивању о проритетима пројеката које ће финансирати европске финансијске институције, пошто је заштита животне средине приоритет ЕУ.

"Барбосо у разговору с делегацијом ЕПС-а није крио задовљство што је 'Зелена књига' први документ те врсте који долази из земље потписнице уговора о Енергетској заједници југоисточне Европе", истакао је генерални директор српске компаније.

Челник ЕПС-а рекао је да је шефица сектора ЕУ за проширење задужена за Србију Тереза Собјески у разговору истакла да је ЕПС прва компанија из Србије која је посетила тај сектор и представила развојни и инвестициони циклус у којем је приоритет заштита животне средине.

"У разговорима је исказано и интересовање за организовање донаторске конференција за реализацију пројеката заштите животне средине", рекао је Марковић и додао да би конференције могла да буде огранизована у касну јесен или на пролеће.

Генерални директор ЕПС-а је истакао да је из фондова ЕУ преко Европске агенције за реконструкцију до сада у ту српску компанију уложено око 400 милиона евра.

Делегацију ЕПС у Бриселу је примио и генерални секретар Енергетске повеље Андре Мерније.

У Бриселу се до петка, 26. јуна, одржава Годишња конференцији о европским прописима о заштити животне средине "Зелена недеља" на којој учествује више од 3.500 представника институција ЕУ, компанија, инвеститора и невладиних организација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво