Суд одлучује о власнику стадиона

Суђење по тужби Министарства одбране против ЈСД Партизан заказано за 9. јун, пред Вишим судом у Београду. Некадашњи Стадион ЈНА својевремено, одлукама високих државних органа, пребачен у власништво Партизана, што Министарство настоји да оспори.

Портпарол Вишег суда у Београду Душица Ристић изјавила је да је суђење по тужби Министарства одбране против Југословенског спортског друштва Партизан, у вези са власништвом над стадионом, заказано за 9. јун.

Некадашњи Стадион ЈНА својевремено је, одлукама високих државних органа, пребачен у власништво Партизана, што Министарство настоји да оспори као нелегалну и нелегитимну одлуку.

Ристићева је прецизирала да је овај спор, који је покренут још 1997. године пред Другим општинским судом, 1. јануара 2010. прешао у надлежност Вишег суда, после успостављања нове правосудне мреже.

Министарство одбране је на основу овлашћења Републичког јавног правобраниоца, 20. марта 2007. године против Спортског друштва Партизан обновило тужбу.

Тужба је поднета ради утврђивања ништавости и непроизвођења правног дејства уговора о преносу права коришћења на непокретностима у друштвеној својини без накнаде, који је 28. марта 1990. године закључен између тадашњег Савезног секретаријата за народну одбрану и ЈСП 'Партизан'.

Уговор се односи на фудбалски стадион, веслачки клуб, одбојкашки и кошаркашки терен на Калемегдану.

Током обновљеног поступка Други општински суд је 8. јула 2009. године донео привремену меру којом је одређена забрана Партизану за располагање и отуђење свих поменут објеката, до правоснажног окончања овог парничног поступка.

Из Партизана поручују да судска одлука којом им се привремено забрањује продаја непокретности или промена њихове намене, не мења ништа и да ће сви клубови у оквиру тог друштва радити по старом.

Тврде да су власници стадиона и помоћних објеката. Спор ће, кажу, наставити иако су уверени да ће са државом наћи заједничко решење.

Окружни суд у Београду одбио је 7. октобра прошле године жалбу Партизана и потврдио одлуку Другог општинског суда о привременој мери.

Министар одбрана Драган Шутановац уверен је да ће то министарство са Спортским друштвом Партизан постићи адекватан договор у вези са имовином тог друштва која је некада припадала војсци.

"Тај проблем постоји више у јавности а мање у реалности", рекао је Шутановац.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи