Дачић са Ђелићем о новим пасошима

Заменик премијера и министар полиције Ивица Дачић састаће се сутра, на његову иницијативу, са подпредседником Владе за европске интеграције Божидаром Ђелићем и руководством Завода за израду новчаница, како би се решили уочени проблеми квалитета нових пасоша.

Дачић је рекао да је Министарству унутрашњих послова достављена извесна количина нових пасоша, чији "један део" не задовољава наше нове прописе и, поготово, стандарде Европске уније.

"Министарство неће издавати грађанима пасоше на којима су уочене техничке неправилности", рекао је министар.

Он је објаснио да је у МУП стигло око 6.000 нових биометријских пасоша, од којих "један број" није у складу са потребним стандардима и прописима и Министарство неће да преузима одговорност за евентуалне проблеме на које би грађани могли да наиђу са таквим путним исправама.

"Зато сам и инсистирао на сутрашњем састанку, како би се отклониле све могуће грешке", рекао је министар полиције.

Захтеви за издавање нових биометријских пасоша почели су да се подносе од 7. јула.

Нови пасош је "царско црвене" боје, а на корицама је име и грб Републике Србије, натпис "пасош" написан ћирилицом у златној боји, као и ознака да је пасош биометријски.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво