Симулација пријемног испита

На сајту Министарства просвете постављен линк са симулацијом квалификационог испита за упис у средњу школу. Кандидати ће у симулацији имати по 20 питања из сваког предмета, а добиће и резултат испита.

Министарство просвете саопштило је да је на сајту тог министарства постављен линк на коме се налази симулација квалификационих испита за овогодишњи упис у средњу школу.

До страна на којима су постављене симулације можете доћи преко следећих линкова: Математика и Српски језик.

Линк носи назив "Симулација квалификационог испита" и омогућава ученицима који се спремају за упис да провере знање путем тестова које могу сами правити, или путем већ састављених тестова из оба предмета, по систему случајно изабраног узорка.

Симулација обезбеђује избор од по 20 питања из сваког предмета, а кандидати ће истовремено добити број бодова и крајњи резултат симулације квалификационог испита.

Тест се ради у времену ограниченом на реално трајање задатака, наводи се у саопштењу и истиче да ће тај вид провере знања помоћи ученицима да стекну увид у то колико су се добро спремили за полагање и да за две седмице, до одржавања испита, науче оно што су пропустили.

Квалификациони испит из српског, односно матерњег језика, ученици ће полагати у својим основним школама 22. јуна, а из математике 23. јуна.

Број коментара 58

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво