Министар волонтер

Кад затреба министри могу и да крече. Своје молерско умеће показао је Расим Љајић учествујући у првој волонтерској акцији "Наш Београд" у основној школи за слепу и слабовиду децу "Драган Ковачевић".

Министар рада и социјалне политике Расим Љајић учествовао је данас у београдској основној школи за слепу и слабовиду децу "Драган Ковачевић" у првој волонтерској акцији "Наш Београд" и најавио доношење стратегије у тој области.

Министарство рада подржало је акцију 250 волонтера-запослених из компанија чланица Форума пословних лидера на пројектима заштите природе и решавања еколошких проблема, унапређењу права и положаја деце и старих.

Министар је рекао да се у сарадњи са неколико министарстава и државних органа припрема стратегија корпоративног друштвеног пословања која ће објединити ту област.

"У свету постоје центри на нивоу државе који се баве координацијом свих активности у области овог пословања а у Србији ће бити формирано тело које ће усмеравати акције и на тај начин упућивати компаније да помажу људима - деци, старима", истакао је он.

Након обиласка школе, министар Љајић је заједно са волонтерима окречио један зид дворишта школе, а након тога учествовао у реновирању просторија Шаховског клуба за слепе и слабовиде особе "Напредак" у Цетињској улици у Београду.

У данашњој акцији учествовала је и градска секратарка за дечју заштиту Љиљана Јовчић.

Волонтерску акцију "Наш Београд" данас од 10.00 до 14.00 на више места у Београду организује Форум пословних лидера, удружење за друштвено одговорно пословање.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво