Невреме у Србији

Пљускови, праћени јаком грмљавином током поподнева и вечери захватили делове Србије. На подручју Ваљева падао град.

Више од шест сати противградни центри у Војводини, западним, централним и источним пределима Србије, дејствовали су на градоносне облаке.

Највише посла било је за противградни центар Ваљево, где је са 40 противграних станица испаљено 197 противградних ракета, највише од почетка сезоне. Ипак, града је било на подручју Осечине, у Лопатању, Драгијевици и Остружњу.  

Невреме је нанело велику штету усевима, али и на стамбеним објектима. Села су остајала без струје.

Више од 30 противградних станица, после невремена, остало је без иједне противградне ракете, казао је руководилац радарског центра Близоњски вис Миодраг Стојановић, додавши да су предузете мере да се оне снабдеју бар минималним количинама.

Штета која је причињена усевима и воћњацима биће позната тек у току сутрашњег дана, али су мештани села Лопатањ и Драгијевици код Осечине рекли да су град лопатама склањали из дворишта и воцњака.

Снажно невреме око 20 сати захватило је и Београд. Било је изузетно јаког грмљавинског пражњења, а улице града личиле су на корита реке.

Невреме је затим захватило Пожаревц и Вршац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи