Четвртак Дан жалости у Србији

Влада Србије прогласила је четвртак, 15. април, Даном жалости у Србији, због погибије председника Пољске Леха Качињског и високих државних званичника и држављана Пољске у авионској несрећи код Смоленска.

Због погибије председника Пољске Леха Качињског, високих државних званичника и држављана Пољске, четвртак, 15. април, Влада Србије прогласила је Даном жалости.

Лех Качињски и још 96 људи, међу којима је велики број државних званичника, погнули су у авионској несрећи која се у суботу ујутро догодила код Смоленска, на западу Русије.

Поводом погибије пољског председника, његове супруге и чланова државне делегације, у амбасади ове земље у Београду од понедељка 12. априла до петка 16. априла изложена је Књига жалости.

Грађани у њу могу да се упишу од 10 до 15 часова, у згради амбасаде у улици Кнеза Милоша 38.

Поводом авионске несреће телеграме саучешћа пољском народу и Влади упутио је председник Србије Борис Тадић.

"Трагедија која се догодила, у којој је погинуо председник Качињски и други званичници ваше државе дубоко нас је погодила". Председник Тадић је навео да је Качињски био искрени пријатељ Србије, што Београд никад неће заборавити.

Телеграме саучешћа пољском амбасадору у Србији, пољском народу, Влади и Скупштини, упутили су премијер Мирко Цветковић, председница Парламента Славица Ђукић-Дејановић и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво