Медији о поступцима РРА и Ненада Цекића

После недавног објављивања, а потом и повлачења јавног позива за избор нових чланова Управног одбора РТС-а, многи медији у Србији и даље се баве анализом и оценом поступака и рада чланова Савета РРА и њеног председника Ненада Цекића. Медијски стручњаци оцењују да је добро што је оглас поништен јер је био противзаконит, али и даље инсистирају да има питања која су остала без одговора.

Тако, професор Факултета политичких наука Раде Вељановски у "Политици" оцењује да је и даље скривено питање зашто је Цекић уопште објавио јавни позив, да ли је то урадио својевољно или под нечијим утицајем, баш као што не знамо да ли је оглас повукао сам или је можда и то учинио по вољи других.

Медијски стручњак Јелена Сучурлија за дневник "Данас" оцењује да је очигледна потреба да се ревидира рад Савета РРА, имајући у виду неколико одлука Врховног суда којима су одбачена решења тог Савета.

Поништавањем јавног позива за предлагање чланова УО РТС-а Савета РРА, према њеним речима, показао је несигурност у раду, односно несагласност чланова тог тела о одлукама које доносе.

Таква несагласност видљива је из изјава појединаца из РРА.

Један од чланова Савета Владимир Цветковић, у изјави за јавност, објашњава да је објављивањем јавног позива за Управни одбор РТС-а начињена ненамерна процедурална грешка и да је због тога оглас повучен.

Он тврди да је о тој одлуци обавештен, како каже, на начин предвиђен пословником-електронском поштом.

Најављује да ће о наплативости претплате бити речи и на следећој седници Савета која би требало да се одржи наредне недеље.

Цветковић истиче да је огромна већина досадашњих одлука РРА резултат консензуса.

С друге стране, члан Савета РРА професор Светозар Стојановић,у интервјуу "Политици" наглашава да упркост пракси заједничког одлучивања, није био упознат с намером да се распише конкурс.

Уколико се мења састав Управног одбора објашњава професор Стојановић,то се не може учинити у целини,него појединачно и искључиво уз уверерљиве разлоге.

Он подсећа да се одлука Савета РРА доноси колективно и да није довољно да председник тог тела или његов заменик само обавесте чланове Савета шта су урадили или шта намеравају да ураде.

Професор Стојановић предлаже ротацију на дужности председника и саветује Ненаду Цекићу да се по завршетку ове године повуче с те функције, али да и даље остане члан тог тела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво