Награђени проналазачи код премијера

Премијер Цветковић имао прилику да види "Еко робот" за уништавање "коксаки" вируса, ултралаки ортопедски мобилизатор и друге проналаске, које су му представили наши проналазачи, учесници светског сајма "Архимед 2009" у Москви.

Председник Владе Мирко Цветковић примио је данас делегацију проналазача и талената Србије који су успешно представили нашу земљу на светском сајму проналазаштва и индустријске својине Архимед 2009" одржаном у Москви.

Цветковић је честитао проналазачима на освојеним златним и сребрним медаљама и истакао да ће Влада Србије, без обзира на светску кризу, наставити да улаже у образовање и науку.

Сматрам да нови проналасци могу да буду значајан ресурс у развоју наше земље", истакао је премијер Цветковић.

Награђени проналазачи представили су премијеру своје експонате као што су "Еко робот" за уништавање "коксаки" вируса и бактерија у вентилационим системима, подови од дрвета са гуменим апсорберима за стамбене и пословне просторе, производња еко зачина у исхрани и универзални ултралаки ортопедски мобилизатор, саопштено је из кабинета премијера.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво