Патријарх Павле обележио Лазареву суботу

Ломљењем славског колача и лутургијом у новоотвореном параклису на Војномедицинској академији, обележена је Лазарева субота и крсна слава патријарха српског Павла. Начелнику ВМА Миодрагу Јевтићу уручен орден - Светог Саве другог реда.

Његова светост патријарх српски Павле присуствовао је данас првој литургији у ноовотвореном параклису, односно капели Војномедицинске академије.

Параклис је посвећен Светом Луки архиепископу Симферопољском, савременом руском светитељу, лекару, сликару и јерарху руске православне цркве.

Намењен је медицинском особљу и болеснима који се лече у тој угледној медицинској установи.

Молитвено присуство патријарха Павла, који је у параклис стигао у пратњи лекара, било је намењено онима који се тренутно лече на ВМА. То је патријахов први излазак из болесничке собе током готово двогодишњег лечења на ВМА.

Свету архијерејску литургију служио је архиепископ цетињски и митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Литургији су присуствовали државни званичници, архијереји Српске православне цркве и свештенства, руководство ВМА и болесни који се лече на ВМА.

Начелнику ВМА Миодрагу Јевтићу, митрополит црногорско-приморски Амфилохије уручио је високо признање Српске православне цркве - Орден светог Саве другог реда.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи