Конкурс за најлепшу дечју причу

Први програм Радио Београда расписао је конкурс за кратку причу за децу на тему "Добро јутро децо" за истоимену емисију. Конкурс ће трајати до 15. маја, а награда за најбољу причу је 50.000 динара. Резултати ће бити саопштени 1. јуна.

Конкурс за кратку причу за децу на тему "Добро јутро децо" за истоимену емисију Првог програма Радио Београда отворен је и трајаће до 15. маја.

Награда за најбољу причу, која се додељује по седми пут, износи 50.000 динара, а до сада су ово признање добили већ признати писци за децу, али и јавности потпуно непознати аутори, саопштио је Радио Београд.

Приче треба да буду дужине 2.000 компјутерских карактера, а сви заинтересовани треба да пошаљу причу на адресу: Први програм Радио Београда, Програм за децу и младе. Резултати конкурса биће саопштени 1. јуна.

"За емисију 'Добро јутро децо' писали су и пишу најзначајнији песници и писци од како је увео песник Душко Радовић, 1. јуна 1955, и сви треба да се потруде да очувају ову емисију на начин на који је то Радовић радио", рекла је уредница Програма за децу и младе Весна Ћоровић-Бутрић.

Емисију "Добро јутро децо" од сутра ће реализовати Основна школа "Вељко Рамадановић" из Земуна, а главни глумци ће бити деца са оштећеним видом из те школе који ће најлепшим причама и песмама српске литературе будити своје вршњаке. Емисија ће бити емитована сваке суботе.

Велику помоћ и подршку деци пружају њихови наставници који са великом пажњом раде са овом талентованом децом, која се не разликују од својих вршњака који немају оштећен вид, казао је председник Комисије за културу Савеза слепих Србије Ранко Бурић.

Први програм Радио Београда припремио је нову емисију за децу "Клик за лаку ноћ", која ће почети да се емитује од 1. маја, најављено је данас.

Сваке вечери од понедељка до петка са почетком у 19.53 часова малишани ће моћи да уживају у по једној песми из збирке дечјих песама Радио Београда, казала је Ћоровић-Бутрић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи