Борба за живот породиље

Крагујевчанка Оливера Вељић породила се у Клиничком центру у Крагујевцу. Услед компликација пацијенткињи одстрањен део материце, дебелог црева и ампутирана јој је лева нога. Оливерин супруг твди да је пре порођаја била здрава.

Крагујевчанка Оливера Вељић, стара 39 година породила се пре две недеље у Породилишту Клиничког центра у Крагујевцу.

Због компликација које су затим уследиле пацијенткињи је одстрањен део материце и дебелог црева које је захватила гангрена и ампутирана јој је лева нога.

Данас је Конзилијум лекара Клиничког центра од супруга Данила тражио сагласност за ампутацију и друге ноге, што је он одбио, јер како каже, није добио уверавања да ће то помоћи.

Све је почело нормално тврди Оливерин муж који се чуо са њом три сата пред порођај. Онда јој је према речима лекара пукла стомачна аорта, урађен је царски рез и кренули су у борбу за живот мајке и бебе.

После два дана и више литара крви урађена је операција, састављени покидани крвни судови, подвезане вене, због чега су јој ноге остале без крви.

Данилу је речено да Оливера болује од тешке аномалије крвних судова која је довела до нежељених компликација.

"Моја супруга је апсолутно здрава жена, има 39 година, имала је два порођаја, никакву болест није имала. Да је била болесна не би могла да издржи четири операције за четири дана под пуном анестезијом. Свака операција је трајала пет - шест сати, они то најбоље знају", рекао је Данило.

Да је Оливера била здрава, РТС-у је потврђено у Дому здравља "Станово" где је вођена трудноћа. Ниједан здравствени параметар није указивао на могуће компликације. Очекиван је само превремени порођај, па је зато 26. марта примљена на Гинеколошку клинику.

Међутим, из Клиничког центра у Крагујевцу огласили су се саопштењем у коме пише да је здравствено стање Оливере Вељић тешко и да је укључен тим стручњака.

Како је потврђено у Клиничком центру су инспектори Министарства здравља који треба да утврде да ли је било евентуалних пропуста приликом порођаја Оливере Вељић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво