Реке у благом порасту

Ниво Дунава и Тисе после јучерашњих падавина у порасту. На Сави, низводно од Шапца водостај у мањем порасту. Ниво Томока стагнира.

После јучерашњих падавина, водостај на Дунаву у порасту, а очекује се да ће тако бити и сутра. Због обилних падавина благи пораст Саве код Шапца је и очекиван. Водтостај је измерен јутрос у 7 часова и износио је 491 центиметара, што је за 4 центиметара више него у петак.

Све црпне станице раде и за сада нема већих изливања. Једини проблем представљају подземне воде, кажу у Одељњу за ванредне ситуације. Екипе су спремне да реагују уколико затреба.

"Свих девет црпних пумпи на сектору ЦЕ-4 раде 24 часа, а за сада су прогнозе да би требало доћи до мањег пораста. И даље је висок водостај подземних вода који нам причињавају проблеме", рекао је начелник Одељења за ванредне ситуације Мачванског округа Васа Вујановић.

У благом порасту је и река Јадар, али се нигде није излила. Надолази и Тамнава у општини Коцељева која у селу Каменици угржава приобални део атара у небрањеном подручју. Надлежни кажу да се ни на овом терену не очекује погоршање ситуације.

У општини Богатићи у небрањеном делу, Сава је поплавила око 100 хектара пољопривредних површина. Дрина у општини Богатић је нарасла за 20 центиметара, али је и даље у свом кориту.

Код Смедерева и Панчева превазиђена је граница редовне одбране од поплава, а код Земуна та граница ће бити достигнута данас.

На Тиси водостаји су такође у порасту, код Титела водостај је изнад границе редовне одбране од поплава. 

Данас ће код Београда бити достигнута граница редовне одбране од поплава, а ниво Тимока стагнира.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара