Дачић: Нико није јачи од државе

МУП ће се потрудити да подигне укупни ниво безбедности земље, рекао министар унутрашњих послова Ивица Дачић. У борби против криминала и тероризма нико неће бити поштеђен, "нити ће бити било каквих привилегија", истакао је министар.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је на прослави Дана Управе за обезбеђење одређених личности и објеката да ће се МУП потрудити да подигне укупни ниво безбедности земље, истичући да се нико у Србији не сме осећати јачим од државе.

Дачић је истакао да ће се полиција и та управа потрудити да се у Србији никада не понови убиство премијера и паљење страних амбасада.

"У условима опште борбе против криминала и корупције држава је спремна да се суочи са свим ризицима и претњама које долазе од организованог криминала и тероризма", истакао је министар полиције.

Дачић је рекао да никакве претње неће зауставити борбу против криминала и тероризма и да у тој борби нико неће бити поштеђен, "нити ће бити било каквих привилегија по политичкој, националној или верској основи".

"Криминал не познаје националне разлике и обавеза је државних органа добра координација свих служби безбедности и правосудних органа да се томе супроставе", рекао је министар.

Полиција обезбеђује све којима је угрожена безбедност

Министар је рекао да њени припадници обезбеђују државне функционере, али и судије, тужиоце и све друге којима је, према проценама полиције, угрожена безбедност, као и да обезбеђују дипломатска представништва.

Дачић је рекао да је више пута предлагао да се упоредним анализама са другим системима испита могућност да ако неко приватно жели обезбеђење полиције, може да га добије на комерцијалним основама, као у неким другим земљама, али да сада то не сме да се ради.

Министар је рекао да ће "сигурно бити оштро кажњени сви полицајци који раде за људе из криминогене средине".

Начелник Управе за обезбеђење Зоран Томашевић рекао је да та служба има 1.306 запослених, као и да њени припадници обезбеђују државне функционере, носиоце правосудних функција, важне државне објекте и дипломатско-конзуларна представништва.

Томашевић је додао да је та служба основана 9. априла 2003. године.

Свечаности је присуствовао и директор полиције Милорад Вељовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво