Став Етичког комитета РРА

Поводом објављивања огласа РРА за кандидате за нове чланове Управног одбора Радиотелевизије Србије данас се огласио Етички комитет РРА.

Савет РРА, заједно са УО РТС, има законску обавезу да брине о независности јавног сервиса. Та независност је озбиљно угрожена падом наплате претплате испод 50 одсто. Претплата је оно једино што омогућава независност јавног медијског сервиса као истинског демократског израза општег интереса. Сам пад наплативости је узрок за узбуну а чињеница да је то отишло испод одсто разара природу претплате као законске обавезе и претплату претвара у добровољни прилог. Законска је обавеза Савета РРА, као и УО РТС-а, да заштити независни јавни сервис од оног узрока који производи пад наплативости претплате, уместо да она расте.

Опадање наплативости претплате је требало узети као озбиљан знак пада поверења градјана у јавни сервис и разлог за бригу, а не као повод за примитивно испољавање јавне хистерије. Ако неко жели да спава на државном буџету, то је његово право, али онда треба да тражи друго радно место, а можда и други друштвени систем, који ће му то омогућити.

Јован Бабић

председник Етичког комитета РРА

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи