Три кандидата за "Евросонг"

Емина Јаховић, Милан Станковић или Оливер Катић представљаће Србију на "Песми Евровизије", одлука је Горана Бреговића и представника РТС-а. Српског представника изабраће гледаоци путем СМС-а.

Гледаоци Радио-телевизије Србије бираће 13. марта представника Србије на такмичењу за "Песму Евровизије" између Емине Јаховић, Милана Станковића и Оливера Катића, изјавила је шеф Службе РТС-а за односе са јавношћу Душка Вучинић-Лучић.

Она је потврдила да је композитор Горан Бреговић, заједно са представницима РТС-а, између 10 кандидата који су се представили на тродневном кастингу од 16. до 18. фебруара у његовом студију, изабрао Јаховићеву, Станковића и Катића.

Бреговић се, поред ово троје кандидата, одлучио и за још једну учесницу кастинга Јелену Марковић, која ће наступити као пратећи вокал Катићу.

На кастингу су учествовали и Марко Вулиновић, Адил Максутовић, Марија Лазић, Миња Самарџић, Жељко Васић и Ненад Ћеранић.

Извођаче, према речима Вучинић-Лучић, сада очекује повратак у студио и рад са Бреговићем око припреме аранжмана и врхунске продукције, као и осмишљавање кореографије и сценског наступа за емисију "Три па један за Осло".

Ову емисију РТС ће директно преносити на свом Првом програму 13. марта, а извођачи ће два пута представити у оквиру такмичарског дела, пре него што се гледаоцима препусти да гласањем, путем СМС порука, изаберу ко ће представљати Србију на "Еуросонгу", у мају у Норвешкој.

У ревијалном делу програма наступиће досадашњи учесници "Песме Евровизије" Јелена Томашевић, Марија Шерифовић, Марко Кон, Здравко Чолић, Северина и група "Регина", а сви они ће певати Бреговићеве композиције.

Гост емисије "Три па један за Осло" биће и сам Бреговић са својим "Оркестром за свадбе и сахране".

Српски представник наступиће прве полуфиналне вечери "Еуросонга" 25. маја.

Број коментара 75

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво