Инђији прети еколошка катастрофа

Инђија ће се суочити са еколошком катастрофом уколико у санитарној зони регионалног водозахватног подручја, уз водостаницу, почне да ради бугарска фабрика за прераду опасног хемијског отпада "Монбат", упозорио је Еколошки покрет Србије - Савез еколошких организација Србије.

Савез еколошких организација Србије од окружног суда у Новом Саду затражио оспоравање студије о процени утицаја изградње те фабрике на животну средину.

На тај документ сагласност је дао војвођански Секретаријат са заштиту животне средине.

Председник Скупштине Савеза еколошких организација Србије Никола Алексић истакао је да претходни сазив Министарства за заштиту животне средине није дао зелено светло за реализацију тог пројекта.

Алексић је позвао све грађане Инђије да спрече почетак рада фабрике Момбат, ако теба грађанском непослушносћу и протестима.

Министарство животне средине и просторног планирања испитаће могући утицај отварања фабрике за прераду хемијског отпада у Инђији на животну средину у том граду, речено је у надлежном министарству.

Према речима помоћнице министра за животну средину и просторно планирање Биљане Станојевић војвођански Секретаријат за заштиту животне средине дао је сагласност на студију о процени утицаја изградње бугарске фабрике Момбат на животну средину, али ће министарство ипак проверити процедуру по којој је издато то одобрење.

"Цео случај је у надлежности покрајинског секретаријата, али пошто је од Окружног суда у Новом Саду затражено оспоравање те студије, а и на  конференцији за новинаре јавно је изнет тај еколошки проблем, министарство ће морати да реагује", рекла је Станојевићева агенцији Бета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво