"Застави" прикључена вода

Фабрика "Застава аутомобили" добила је вечерас воду након договора који су постигли директор Групе "Застава возила" Зоран Радојевић и директор Јавног предузећа Водовод Обрен Ћетковић.

Јавно комунално предузеће водовод и каналицазија у Крагујевцу пустило је вечерас воду фабрици "Застава аутомобили".

Вода је пуштена након договора који су постигли директор Групе "Застава возила" Зоран Радојевић и директор Јавног предузећа Водовод Обрен Ћетковић.

Јавно предузеће Водовод искљуичило је у понедељак поподне воду фабрици "Застава аутомобили" због неплаћеног дуга од 25 милиона динара.

Према информацијама из "Заставе", искључење воде  угрозило је почетак производње "пунта". Због искључења воде, како се наводи, дошло је до застоја у Лакирници у којој се фарбају каросерије за "пунто".

Ћетковић је рекао да је проблем настао око тога ко је у "Застави" овлашћен да потпише протокол о репрограму дуга, будући да је у међувремену потисан стратешки уговор између државе Србије и "Фијата", а за све сличне послове надлежна је Агенција за приватизацију.

Ћетковић је негирао оптужбе да искључење воде има било каке везе са уценама и притисцима на државу од које се очекује да "одреши кесу" и намири дуг "Заставе".

"Реч је о произвољној оцени будући да је само у протеклих годину дана фабрици аутомобиле упућено 12 писаних дописа у вези са дугом и понудом за репрограм на које нико није реаговао. Они о томе нису хтели ни да разговарају, једноставно су бежали, све до данас, рекао је Ћетковић.

Упитан да ли је тачно да у Крагујевцу има још дужника којима није искључена вода, Ћетковић је објаснио да има, али да је већина тих дуговања репрограмирана.

Према Ћетковићевим речима, фабрика "Застава оружје" дугује три пута више, али је, каже, њихов дуг репорграмиран још пре две године.

ЈКП водовод и канализације у Крагујевцу од привреде потражује 219 милиона од којих је у репограму 130 милиона динара, рекао је Ћетковић. Дуг грађана износи 300 милиона динара од којих је једна трећина у репрограму.

Што се "Заставе" тиче, да је ЈКП којим случајем, каже Ћетковић, сачекало формирање нове фирме са "Фијатом" ми бисмо остали без тих пара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво