Истина о Косову

Бесконачни рат, документарни филм италијанског новинара Рикарда Иакона привукао је изузетну пажњу ТВ аудиторијума у Србији и посетилаца интернет портала РТС-а.

Ко је терориста који је подметнуо бомбу под аутобус "Ниш експреса", како су гинули сведоци недела Рамуша Харадинаја и како је његова породица од дућана у Дечанима стигла до велелепног дворца, зашто Хашима Тачија зову "Змија"... само су нека од питања која је отворио и немилосрдно сецирао италијански новинар Рикардо Иакона.

Бесконачни рат, снимљен девет година после напада НАТО на Србију, емитован 2008. године на италијанској РАИ 3 (синоћ, на Првом програму РТС-а) директно даје одговоре и на питања зашто се прогнани Срби не враћају у своје домове и како је Косово, у "присуству власти" из Приштине и међународних снага (Кфор), уместо "најмлађе демократије на Балкану" постало рај за шверцере дроге, а некадашњи лидери ОВК, инспиратори и организатори континуираног насиља према преосталим неалбанцима, али и сународницима који су се успротивили њиховом неконтролисаном стицању богатства и политичке моћи.

"Филм ме је дубоко потресао, јер сам и сама живела на Косову до 2001. и сећам се многих догађаја из овог филма", само је један од преко стотину коментара који је после емитовња послат на странице нашег интернет портала.

Број коментара 89

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи