Одговор Сачију и Тачију

Група ентузијаста припрема спот као одговор на рекламу којом су се косовски Албанци на глобалним ТВ мрежама представили као "најмлађа европска нација". РТС приказује разговор са аутором и део снимљеног материјала.

На водећим светским телевизијским станицама од недавно се емитује спот који је по наруџбини владе из Приштине урадила агенција "Сачи и Сачи". У споту млади људи слажу делове пазла у облику Косова, уз слоган - Косово, млади Европљани.

И док се стручњаци и званичници у Србији питају да ли би и како требало реаговати на косовску медијску кампању, група ентузијаста припрема спот као одговор "најмлађој европској нацији".

Редитељ, Американац мексичког порекла, у Србију је дошао на позив пријатеља Србина рођеног у Канади чија је идеја била "да нешто треба предузети".

Са буџетом од неколико стотина евра, волонтерима и опремом коју су им уступиле домаће продукције снимили су материјал за верзију српског одговора.

Аутори кажу да иза њих не стоји ни једна политичка организација нити финансијер.

Српски спот раде, како кажу, због њиховог осећаја за разликовање правде од неправдуе. С обзиром да њихову рекламу нико званично није наручио, не зна се да ли ће и где бити емитована.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво