Осам награда за РТС

На основу избора "ТВ Новости", РТС награђен за најбољи информативни, филмски, серијски и спортски програм, квиз емисију, најбољу серију, ТВ критику и најупечатљивије женско лице године.

Годишње награде ТВ Новости које се додељују у различитим категоријама телевизијског програма додељене су у "Аеро клубу", а Радио-телевизија Србије награђена је у осам категорија.

Најгледанији су Други дневник РТС-а и серија "Село гори, а баба се чешља". Награду је добила и Спортска редакција РТС-а, која је прошле године, када се сабере, емитовала укупно три месеца спортског програма.

Уредник Спортског програма РТС-а Зоран Марковић обећао је да ће и ове године бити највероватније у најужој конкуренцији судећи по ономе на шта имамо право у 2010. години.

Марковић је подсетио да су у питању Светско првенство у Јужној Африци, Светско првенство у одбојци, Европско првенство у ватерполу, Светско првенство у кошарци.

Ко зна зна, Скочко, једном речју "Слагалица", најгледанији је квиз, такође на РТС-у.

Признање за ТВ критику понео је Живорад Жика Николић за емисију "Шареница", а у самом врху је и РТС-ов филмски и серијски програм.

"Од топ 30 филмова, 22 су приказана на нашем програму, и то је доказ јачине РТС-а, али и исправности концепције филмског и серијског програма, а то је програм за све", рекао је Иван Карл, уредник Филмског програма РТС-а.

"Награду коју добијете од ТВ критичара, мислим да морате да цените. Они су бритка сабља, оштри су, некако увек имају неку длаку која смета у тој супи", рекао је Жика Николић.

Награђени су и они који су грешили. Мис и Мистер лапсус су Беби Дол и због реченице - "Наравно желим ти да те здравље заобиђе до краја каријере", новинар СОС канала Владан Тегелтија.

"Хвала читаоцима и гледаоцима који су ми омоглућили да се макар на овакав начин нађем у овом друштву", рекао је Тегелтија.

"ТВ Лица" 2009. године су наша колегиница Јована Јанковић и Огњен Амиџић, који је награђен и за најбољи Ток шоу. Додељена су и признања телевизији Пинк за забавно-музички програм, а Б 92 за документарну емисију Национална географија.

Најбољу епизодну улогу на Стеријином позорју остварио је Бојан Жировић, док је лауреат награде "Зоран Радмиловић" Нада Шаргин.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара