Читај ми!

Уверење о држављанству и сагласност нове услуге МУП-а на порталу е-Управе

Министарство унутрашњих послова покренуло је нове електронске услуге – е-Сагласност и е-Уверење о држављанству на порталу е-Управа што ће грађанима олакшати и убрзати добијање потребних докумената.

Пуштању у рад нових електронских услуга у Канцеларији за информационе технологије и е-Управу присуствовали су министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић, министар унутрашњих послова Братислав Гашић и в.д. директора Канцеларије за ИТ и е-Управу Милан Латиновић.

Јовановић је објаснио да грађани морају да буду пријављени на портал е-Управа, тако што ће користити квалификовани електронски цертификат или одређену мобилну апликацију, како би могли да користе нове електронске услуге.

Он је навео да је уверење о држављанству једно од најтраженијих докумената који су грађани узимали на шалтерима општина, а додајући да ће од сада моћи и да га поруче електронски, на порталу е-Управе.

"Нема више потребе да грађани обилазе шалтере тражећи своје држављанство, све могу да ураде и заврше преко портала е-Управе", казао је Јовановић.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво