Отворен "Agro Belgrade", Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства

На Београдском сајму данас је отворен Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства "Agro Belgrade". Отварајући манифестацију министарка пољопривреде Јелена Танасковић је истакла да Србија кроз буџет и на друге начине подржава пољопривреднике и извоз хране из Србије.

Град Београд је суорганизатор сајма, а градоначелник Александар Шапић је навео да Београд има 153.000 хектара коришћеног пољопривредног земљишта и 30.000 пољопривредних газдинстава.

"Београд од свих локалних самоуправа највише издваја за пољопривреду, а посебно за младе пољопривреднике и произвођаче органских производа. Ове године смо скоро за дупло повећали подстицајна средства за младе пољопривреднике", рекао је Шапић.

На отварању сајма говорили су и амбасадори САД и Холандије у Србији Кристофер Хил и Јост Рејнтјес, Републике Српске и Црне Горе, Саво Минић и Владимир Јоковић.

На изложбеном простору од око 30.000 квадрата представља се више од 500 излагача из земље и света, са понудом из области свежег, смрзнутог и прерађеног воћа, поврћа и грожђа, пољопривредне механизације, система за наводњавање, противградне заштите, расадника, семенских и хемијских кућа и других сегмената неопходних за успешно бављење овим гранама пољопривреде.

Осим изложбеног дела сајам ће имати и конференцијски део, а на стручним конференцијама и састанцима стручњаци и представници институција, компанија, великих европских и домаћих ланаца, купаца и дистрибутера разговараће о актуелним темама из области воћарства, повртарства и виноградарства, тржишта воћа и поврћа, климатских промена и њиховог утицаја на промене у производњи воћа и поврћа и бројне друге.

"Agro Belgrade 2023" организује се уз подршку пројекта "Велика мала привреда" који финансирају УСАИД, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Град Београд и НАЛЕД, а земља партнер сајма је Холандија.

Сајам се одржава у халама 1, 1А и 2, и трајаће до суботе.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво