Читај ми!

Светски медији о заједничким фотографијама Срђана Ђоковића и Путинових присталица

Отац Новака Ђоковића Срђан снимљен је како позира за фотографије са присталицама председника Русије Владимира Путина на Аустралијан опену, преносе британски медији.

Долазећи на меч четвртфинала, Срђан Ђоковић је застао и сликао се са навијачем који држи руску заставу на којој је лик Владимира Путина и носи мајицу са одштампаним пропратним симболом Z.

Видео-снимак тог догађаја је објавио јутјубер Aussie Cossac.

Руске и белоруске заставе и симболи забрањени су на трибинама Мелбурн парка откако је руска застава на дан отварања истакнута током утакмице између Украјинке Катерине Бајндл и Рускиње Камиле Рахимове.

Симболи подршке руском председнику виђени су у публици и у среду увече, после Ђоковићеве четвртфиналне победе над Русом Андрејем Рубљовом.

Група навијача са српским обележјима истакла је руску заставу са Путиновим ликом испред Род Лејвер арене.

"Мала група људи истакла је неприкладне заставе и симболе и претила радницима обезбеђења после меча у среду увече па је била удаљена", наведено је у саопштењу Тениског савеза Аустралије.

У саопштењу се напомиње и да је играчима и њиховим тимовима уочи меча указано на правила који се тичу застава и симбола, како би се избегле "потенцијално узнемирујуће ситуације".

Медији наводе да су се обратили за коментар Ђоковићевом тиму и да очекују реаговање српског тенисера.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић играће у петак од 9.30 против Американца Томија Пола у полуфиналу Аустралијан опена, саопштили су организатори у Мелбурну.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво