Читај ми!

МУП: Није пронађена кидс дрога у облику жвака у претходном периоду

Поводом информација које су се појавиле на друштвеним мрежама и у медијима да су се на тржишту у Србији појавиле психоактивне супстанце у облику жвака, тзв. кидс дрога и снус МУП обавештава да у претходном периоду није пронађена та врста дроге. МУП наводи да се разне дроге у облику разнобојних таблета које подсећају на бомбоне појављују већ деценијама.

МУП наводи да полицајци приликом проналаска било које супстанце за коју посумњају да је дрога те супстанце одузимају, након чега се врши даље вештачење у Националном центру за криминалистичку форензику како би се утврдило да ли се ради о психоактивној супстанци, односно дроги.

У саопштењу МУП-а се каже да полицијски службеници Министарства унутрашњих послова у претходном периоду нису пронашли тзв. кидс дрогу, а разне дроге у облику разнобојних таблета које подсећају на бомбоне се појављују већ деценијама.

Снус је, како се додаје, дувански производ и не налази се на Списку психоактивних контролисаних супстанци који је одређен Правилником о утврђивању Списка психоактивних контролисаних супстанци, што значи да није дрога.

Сходно томе, наводе из МУП-а, потребно је да родитељи разговарају са својом децом и да их упозоре на све опасности са којима се могу суочити и да упозоре децу да уколико дођу у контакт са оваквим супстанцама исте не узимају.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова посебно прате безбедносну проблематику у школама и у зони школа и у складу са тим предузимају све потребне мере и радње на сузбијању свих облика криминалитета, а спроводе и низ превентивних активности у вези са борбом против дрога, истиче се у саопштењу.

МУП моли родитеље, као и остале грађане да пре дељења таквих информација посредством друштвених мрежа те информације доставе најближој полицијској станици.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара