Читај ми!

Ванредно у Сјеници и Пријепољу; Пузовић: Лим се излива тамо где ми желимо – на ливаде и њиве

Збој повећања водостаја и изливања река проглашена је ванредна ситуација у Пријепољу и Сјеници. Излила се река Грабовица која је поплавила око 40 објеката у насељу Букреш и шест објеката у центру града као и подрум једне основне школе. На Лиму се вечерас гради још један насип, да заштити Бродарево.

Републички хидрометеоролошки завод већ трећи дан упозорава на обилне падавине. У неким деловима на југу и југозападу земље на снази је и црвени метео-аларм због кише, олујног ветра и снега. Сектор за ванредне ситуације МУП-а и предузеће "Србијаводе" су у приправности и прате се водостаји на свим рекама у земљи. Обилне падавине праве проблеме и у Босни и Херцеговини.

Ноћас су се излили потоци у подручју Сјенице.

Давор Видовић, начелник Националног центра за ванредне ситуације, рекао је да је тренутна ситуација на територији Пријепоља релативно мирна.

Излили су се локални потоци на територији Бродарева, што није угрозило објекте око њих.

"Највећи проблем настао је у Сјеници, због изливања реке Грабовице, која је поплавила око 40 објеката у насељу Букреш и шест објеката у центру града као и подрум једне основне школе. Надлежне екипе су на терену и отклањају последице поплаве. Животи и здравље људи нису угрожени", наводи Видовић и додаје да је једна трочлана породица евакуисана.

Процене су да би водостај Лима код Пријепоља могао да достигне ниво ванредне одбране од поплава, а расте и водостај Ибра

Потпећко језеро је пуно, Лим надолази, од поноћи до јутарњих сати ниво реке је порастао за 70 центиметара, што је пола метра испод границе ванредне одбране од поплава. Оваквој ситуацији доприносе и бујични потоци, јавља извештач РТС-а.

Обилне падавине најављене су и за данас на југозападу земље.

 

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво