Читај ми!

Кфор се извинио због уласка у двориште вртића: Случајно смо се нашли у ћорсокаку

Два џипа Кфора током дана ушла су у двориште дечјег обданишта "Наша радост" у Лепосавићу. Из Кфора саопштавају да је њихова патрола док је покушавала да дође до "препоручене посматрачке тачке", случајно скренула у погрешну улицу, као и да су тражили да уђу на паркинг оближњег вртића како би окренули возила и вратили се путем којим су дошли.

Патрола Кфора, Регионалне команде Исток из САД, извршила је оперативну безбедносну дужност и својим возилима случајно ушла на паркинг обданишта у Лепосавићу, наводи се у одговору на питање Косово онлајна због чега су припадници Кфора ушли у двориште обданишта.

Додају да је до тога дошло када је патрола Кфора, док је покушавала да дође до "препоручене посматрачке тачке", случајно скренула у погрешну улицу која је постала ћорсокак. 

"Пошто се пут нагло завршио, тражили су да уђу на паркинг оближњег вртића да се окрену и врате путем којим су дошли. Због језичке баријере која се појавила, патрола није могла да саопшти своје невине намере да захтевају да им се отвори капија како би окренули своја возила. Случајни долазак и забуна трајали су укупно мање од 10 минута. Због појачане заштите због догађаја од претходног дана у вези са експлозивним направама у околним општинама и околини, војник у панциру и са пушком изашао је из возила на паркингу како би пружио помоћ возачу и спречио оштећење возила, имовине или возила око школе. Због немогућности да ефикасно комуницирају шта су радили, особље вртића је својом перцепцијом такође уплашило део деце у вртићу", наводи се у саопштењу.

Кфор се извинио због евентуалних неспоразума и због тога што су омели рад вртића.

"Желимо да уверимо све да ће Кфор увек деловати да гарантује безбедно окружење за све грађане Косова. Мисија Кфора предвођена НАТО-ом остаје увек спремна да пружи било какво појашњење и наставља да делује у оквиру мандата добијеног од Уједињених нација у Резолуцији 1244 из 2009. године", наводи се у саопштењу.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се