Проширење листа за самофинансирајуће студенте

Због великог интересовања, поједини београдски факултети највероватније ће проширити овогодишње квоте за упис самофинансирајућих студената. На природним наукама има још слободних места.

Факултети који имају просторне и кадровске могућности доставиће Ректорату до 10. јула у подне, податке о броју студената који се могу уписати преко већ одобрене квоте.

"Постоји велико интересовање на неким факултетима и велики притисак родитеља да се квоте прошире", каже за РТС ректор Универзитета у Београду, професор Бранко Ковачевић.

"Ми то радимо за самофинансирајуће студенте, јер је влада усвојила квоте за буџетске студенте, а после сутрашњег контакта са министарством просвете, предузећемо даље кораке" каже Ковачевић.

Велико интересовање студената је за студије архитектуре, географију, безбедност, ФОН, док на техници и природним наукама има слободних места.

Тако је Пољопривредни факултет данас примао и пријаве кандидата који су положили одговарајуће пријемне на другим факултетима Београдског универзитета.

Професор Небојша Ралевић, декан Пољопривредног факултета,, каже да се данас пријавило 30 кандидата, а да ће пријаве примати и сутра.

И Хемијски факултет ће, према речима професора Живослав Тешић, сутра примати пријаве кандидата који су полагали хемију и биологију на сродним факултетима медицини, стоматологији, фармацији.

На тај начин требало би да буде примљено око 50 кандидата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се