Читај ми!

МУП: Не отварајте ПДФ документа, стижу "спам" мејлови о педофилији и другим кривичним делима

На велики број електронских адреса масовно стижу "спам" поруке у којима се прималац обавештава да се наводно против њега води поступак у вези са педофилијом као и другим кривичним делима. МУП упозорава да се не отвара документ у ПДФ формату који се налази у таквом мејлу.

Ради се на идентификацији учинилаца који масовно шаљу поруке познатије као "спам", на велики број електронских адреса државних установа и других правних субјеката, као и приватних лица, саопштио је МУП.

Како се наводи, у злонамерним мејловима, који су послати са Гугл сервера, прималац се обавештава да се наводно против њега води поступак у вези са педофилијом као и другим кривичним делима.

У прилогу електронске поруке налази се документ у ПДФ формату у којем су потписници ових порука непозната лица, која се лажно представљају као начелници управа или команданти јединица у Министарству унутрашњих послова Републике Србије.

Такође, у овим порукама од примаоца се захтева да у одређеном року одговори на примљени мејл, у противном му се прети поступком пред тужилаштвом или претњом да ће наводну педофилију пласирати у медије.

Неки од конкретних прималаца наведених мејлова су библиотека у Житишту, МЗ "Вељко Влаховић" у Зрењанину, Прекршајни суд у Чачку, више школа широм Србије, центри за социјални рад, али и велики број приватних лица.

Министарство унутрашњих послова апелује на све евентуалне примаоце да не отварају прилоге из оваквих мејлова.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара