Читај ми!

Мајка у притвору због насиља, Центар за социјални рад збринуо децу

Жена за којом је расписана потерница након објављивања снимка на којем туче трогодишњу ћерку – ухапшена је. Претходно је из породице измештено обоје деце, а лекари су утврдили да немају видљиве повреде.

На снимку се види како жена, за коју се претпоставља да је мајка, удара, а затим баца на под трогодишњу девојчицу. Не зна се ко је снимио, па објавио пребијање детета – али је након објављивања реаговало тужилаштво и ухапсило мајку. Центар за социјални рад збринуо је децу.

Тим Градског центра за социјални рад саопштава да ће наставити да предузима све мере и активности у даљој заштити деце у складу са проценом, потребама и актуелном ситуацијом.

Такође, истичу да ће се наставити интензивна сарадња са релевантним институцијама и установама из система.

"Напомињемо да у односу на ову породицу нисмо имали пријаве у вези са насиљем над децом", наводи Градски центар за социјални рад.

Упућени кажу да је реч о сложеном случају и да је важно да институције утврде шта се заиста догодило.

Вања Мацановић из Аутономног женског центра истиче да су тужилаштво, полиција и центар за социјални рад поступали у складу са законом.

"И у складу са законом о спречавању насиља у породици, који је установио постојање ових група за координацију и сарадњу где се та група, којом руководи тужилаштво, чак ванредно састала синоћ, направили план, урадили све што треба и деца су сада на сигурном", наглашава Мацановићева.

Поново упозорава да физичко насиље према деци никако не сме да буде васпитни метод, не само да је погрешно већ увек може да ескалира.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара