Читај ми!

У Грачаници поништавају одлуку о размени општинске за приватну имовину

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић са групом посланика, покренула је поступак за поништење Одлуке о размени општинске непокретне имовине за приватну, донете крајем прошлог месеца на ванредној седници Скупштине општине.

На предлог Шубарићеве, одборници скупштине су 28. септембра изгласали одлуку о замени близу 17 хектара општинске за 18 ари привате имовине чији је власник Албанац.

Након те одлуке група грађана предвођена бившим председником општине Бранимиром Стојановићем покренула је петицију и протест, са захтевом да се опозове одлука локалне скупштине.

Шубарићева је у саопштењу најавила да ће на захтев више од једне трећине одборника Скупштине општине Грачаница, укидање одлуке о замени земљишта бити уврштено на дневни ред следеће седнице Скупштине.

"С тим у вези, о овој теми претходно сам одржала консултације са председавајућим Скупштине општине и одборницима. Иако и даље сматрамо да је одлука од 28. септембра била оправдана и да су постојали ваљани разлози за њено доношење, не желимо да било којим потезом дамо простор избледелим и потрошеним политичарима да зарад својих политичких интереса злоупотребљавају и покушају да манипулишу нашим народом у Грачаници", навела је Шубарићева.

Истиче да је народу у Грачаници пре свега потребно јединство и саборност да преброде све изазове и недаће које су пред њима и увек ће се у доношењу одлука руководити интересима народа, који најбоље зна ко ради у његовом интересу.

"Зато не желимо да дозволимо да ико злоупотребљава наш народ и то користи за напад на Српску листу и државу Србију који се једини боре за наш останак и опстанак на овим просторима, а слога и јединство су наше највеће вредности", подвукла је председница општине Грачаница.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво