Протест представника комуналних система испред Скупштине града Београда

Уочи почетка седнице Скупштине града Београда, јутрос су се окупили представници комуналних система Београда како би изразили незадовољство због, како кажу, оснивања два нова предузећа у Београду и недостатка дијалога са представницима садашње градске власти.

Они су се окупили испред зграде Скупштине, свирају у пиштаљке, држе заставе Србије и платна са обележјима ГСП-а Београд и Савеза самосталних синдиката Србије, а са мањег камиона постављеног у непосредној близини улаза у градски парламент пушта се музика.

Учесници протеста кажу да су прекршене четири одредбе Колетивног уговора за Град Београд.

У холу градског парламента у току су конференције за медије одборника из више одборничких група који критикују што ће се на дневном реду градског парламента наћи предлог ребаланса буџета, али и одлука о оснивању два нова предузећа.

Реч је о предузећу "Наплата превозне услуге Београда" које се, како су раније најавили градски челници, оснива у циљу ефикасније организације продаје карата, наплате услуга превоза и контроле возних исправа у јавном градском превозу и предузеће које ће се звати "Београд парк", а које ће се бавити уређењем паркова на територији десет градских општина.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво