Читај ми!

Свечаност промоције нове класе официра Војске Србије

Свечаност поводом промоције најмлађих официра Војске Србије биће одржана данас у 10 часова, испред Дома Народне скупштине Србије. Директан пренос на Првом програму Радио-телевизије Србије.

У прве официрске чинове биће промовисано укупно 135 кадета Војне академије и Медицинског факултета ВМА, међу којима је осам кадета из Оружаних снага Босне и Херцеговине и један из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Свечаности ће присуствовати председник Србије Александар Вучић, саопштила је Прес служба Председника.

Начелник Војне aкадемије Срђан Благојевић рекао је за РТС да ће свечаност почети тако што ће универзитетски строј дочекати председника Републике, затим ће бити дочекана застава Републике Србије, интонирана химна, потом ће се свечано прочитати указ о унапређењу у официрске чинове, а биће додељене и награде најбољима.

Моћи ћемо да видимо свечани дефиле строја и летачки програм, а свакако, како каже, најлепши део свечаности је када полете шапке.

У центру града ће бити измењен режим саобраћаја, пошто ће неке улице бити затворене од 8 до 14.30 часова, саопштило је Министарство одбране.

Пренос промоције нове класе официра Војске Србије биће емитован на Првом програму РТС-а од 10 часова.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије