Изасланици Синода код Артемија

Епископ рашко-призренски Артемије примио изасланике Светог архијерејског синода СПЦ-а, који су дошли да га саслушају и прегледају финансијско-материјално пословање те епархије.

Изасланике Светог архијерејског синода Српске православне цркве примио је Епископ рашко-призренски Артемије. Изасланици су упућени да га саслушају и прегледају финансијско-материјално пословање те епархије.

Реч је о одлукама донетим на седници Синода 5. фебруара, једној од првих које су одржане након устоличења патријарха Иринеја, наводи се у саопштењу. 

Епископ Артемије је, како се наводи, изасланицима уручио писану изјаву, "дату у пуној спремности да се штите у муци рођена и одана духовна чеда, користећи право архијереја и духовника при одређивању степена припадајућег му клира".

У саопштењу се цитира владикин одговор из недавног интервјуа у коме он "интересовање појединих западних амбасада за евентуална персонална решења на челу епархије" оцењује као "недопустиво мешање сила овога света у живот Цркве" и изражава наду да "такво њихово интересовање неће наћи ослонца и подршке у крилу СПЦ".

Како је наведено у саопштењу, у епархију је дошло пет изасланика Синода, међу којима су двојица владика.

Прошле године су на сајту СПЦ објављена документа из 2006. године која владику Артемија доводе у везу са поседовањем две куће ван територије епархије, као и у везу са фирмом Раде неимар", а изнете су и оптужбе на рачун његовог личног секретара Димеона.

Спорови у рашко-призренској епархији трају већ три године јер се епископ Артемије и викарни епископ Теодосије сукобљавају око питања обнове манастира срушених и оштећених у погрому 2004. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво