Читај ми!

РЕМ доделио националне ТВ и радио фреквенције

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) доделио је националне фреквенције телевизијама Пинк, Прва, Б92 и Хепи. Донета је и одлука о расписивању конкурса за пету националну фреквенцију за телевизијско емитовање.

На данашњој седници, РЕМ је донео одлуке о издавању дозвола за пружање медијске услуге телевизијског емитовања путем земаљског дигиталног преноса за подручје Србије.

Потребном већином гласова, како је саопштено, дозволе су добили ТВ Прва, ТВ Пинк, Хепи ТВ и ТВ Б92, које су и до сада уживале националну гледаност.

На тој седници Савет РЕМ-а је донео одлуке о издавању дозвола за пружање медијске услуге радија путем земаљског аналогног преноса у Србији, а потребном већином гласова дозволе су добили Хит мјузик ФМ, Радио С, Радио С2 и Плеј радио.

Такође, како се наводи, због великог интересовања за добијање дозволе за телевизијско емитовање за подручје целе Србије, Савет РЕМ-а је донео одлуку о расписивању Kонкурса за додељивање још једне дозволе, за пету фреквенцију.

Савет РЕМ је на данашњој седници донео и одлуку о расписивању Kонкурса за доделу дозвола за регион Београда, и то три дозволе за телевизијско емитовање путем земаљског дигиталног сигнала и 12 дозвола за пружање медијске услуге радија путем земаљског аналогног преноса.

"Савет РЕМ-а је одлуке донео на професионалан и одговоран начин, у складу са демократском процедуром, ценећи све околности наведене у конкурсној документацији, уважавајући мишљења струке, јавности и сваког члана Савета РЕМ-а. Зато Савет РЕМ-а апелује на најширу јавност и указује на потребу да се избегне свака врста манипулације и политизације у вези са одлукама које су донете", стоји у саопштењу објављеном на сајту РЕМ-а.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара